Sos sojowy Tamari 25% mniej soli BIO - Lima - 250 ml
towar niedostępny
Opis
Opis produktu: | |||
Tamari to odmiana sosu sojowego. Stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Dzięki wyższej zawartości białek i bardziej skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje się do dłuższego gotowania. Sprawia, iż pozostałe składniki dania stają się delikatniejsze w smaku. Sos tamari zaliczany jest do sosów ciemnych. Nadaje się przede wszystkim do gotowania i marynowania jak również do przyprawiania sashimi. Sos Tamari powstał z ekologicznych sfermentowanych ziaren soi. Ziarno soi jest mielone i gotowane a następnie mieszane z grzybem o nazwie koji. Fermentacja i dojrzewanie sosu trwa dwa lata. | |||
Składniki: | |||
woda, soja*, sól morska, Koji (Aspergillus oryzae) * surowce pochodzące z upraw ekologicznych Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna - 291 kJ/70 kcal białko - 12,1 g węglowodany - 5,3 g tłuszcz - 0,01 g cukier - 1,7 g błonnik - 0,9 g sód - 4,0 g | |||
Opakowanie: | |||
250 ml | |||