Sos sojowy Tamari 25% mniej soli BIO - Lima - 250 ml

Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 30,35 zł 30.35
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

  Opis produktu:    
 
Tamari to odmiana sosu sojowego. Stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Dzięki wyższej zawartości białek i bardziej skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje się do dłuższego gotowania. Sprawia, iż pozostałe składniki dania stają się delikatniejsze w smaku. Sos tamari zaliczany jest do sosów ciemnych. Nadaje się przede wszystkim do gotowania i marynowania jak również do przyprawiania sashimi.

Sos Tamari powstał z ekologicznych sfermentowanych ziaren soi. Ziarno soi jest mielone i gotowane a następnie mieszane z grzybem o nazwie koji. Fermentacja i dojrzewanie sosu trwa dwa lata.
 
   
Składniki:  
 
woda, soja*, sól morska, Koji (Aspergillus oryzae)
* surowce pochodzące z upraw ekologicznych

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna - 291 kJ/70 kcal
białko - 12,1 g
węglowodany - 5,3 g
tłuszcz - 0,01 g
cukier - 1,7 g
błonnik - 0,9 g
sód - 4,0 g
 
   
Opakowanie:  
 
250 ml
 
   

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl