Mąka z kasztanów jadalnych bezglutenowa BIO - Viands - 250g
towar niedostępny
Opis
Opis produktu: | |||
Mąka kasztanowa – bardzo popularna we Francji gdzie używana jest od dawna. Naturalnie bezglutenowa, lekkostrawna i niskobiałkowa. Jest delikatnie słodka w smaku, o głębokim orzechowym aromacie, drobno mielona. W połączeniu z innymi makami używana do naleśników, makaronów, wytrawnych i słodkich wypieków. Nadaje wyjątkowy głęboki smak potrawom. Kasztany jadalne - rosną na południu Europy, w Polsce można je spotkać w ogrodach botanicznych lub u hodowców kasztanów jadalnych. Mają dobroczynny wpływ na układ immunologiczny - wzmacniają organizm i przeciwdziałają infekcjom. Są to zupełnie inne kasztany, niż te które nasze dzieci co roku zbierają i robią z nich kasztanowe ludziki. Do spożycia nadają się wyłącznie dojrzałe i świeże owoce. Można je podawać na surowo, upieczone lub gotowane. Ze starannie wybranych suchych kasztanów jadalnych, zmielonych kamiennymi żarnami, otrzymujemy prezentowaną mąkę kasztanową. Mąka ta może służyć jako dodatek lub zamiennik innych mąk w domowych wypiekach cukierniczych lub chleba. | |||
Składniki: | |||
Kasztany jadalne 100% pochodzenia ekologicznego. | |||
Opakowanie: | |||
250 g | |||
Dane techniczne
Certyfikat BIO | tak |