Fasolka mung BIO - Bio Planet - 400g
towar niedostępny
Opis
Opis produktu: | |||
Fasola Mung EKO to odmiana, która należy do najcenniejszych i najwartościowszych gatunków fasoli, jeśli chodzi o dostarczanie nam składników odżywczych. Mamy tutaj do czynienia z warzywem, które jest także łatwe w przygotowaniu i ma wiele możliwości zastosowania. Zarówno w daniach tradycyjnych, polskich, jak i z kuchni azjatyckiej. Można przyrządzić na jej bazie zupy, dania jednogarnkowe, pasztety i smarowidła. Idealna do sałatek. Ma wspaniały smak i mnóstwo cennych substancji odżywczych. Dostarcza błonnika i dobrze przyswajalnego białka, a więc siły i energii do działania. Takie warzywo powinno więc na stałe zagościć na Twoim stole – tym bardziej, że jest to produkt pełnowartościowy, ekologiczny, pochodzący z certyfikowanej uprawy. | |||
Składniki: | |||
fasolka mung* 100% *certyfikowany składnik ekologiczny, nr certyfikatu PL-EKO-07 Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1332 kJ (316 kcal) tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g węglowodany 44 g w tym cukry 6,6 g błonnik 16 g białko 26 g sól 0,04 g | |||
Stosowanie: | |||
fasolkę należy dokładnie wypłukać i namoczyć przez kilka godzin. Następnie trzeba ugotować ją w świeżej wodzie w czasie około 45 minut. Warto dodać glon kombu w celu ułatwienia trawienia. Fasolkę można posolić dopiero na koniec przyrządzania. | |||
Opakowanie: | |||
400 g | |||
Dane techniczne
Certyfikat BIO | tak |